1.0 TSI VAG motor

1.0 TSI VAG motor – kvarovi, problemi, iskustva

Read Time:5 Minute, 5 Second

1.0 TSI VAG motor – Mali je, prilično dinamičan i ekonomičan. Ali da li je dobra ideja ugraditi 3-cilindrični 1.0 TSI motor na modele kao što su Fabia, Golf i Q2?

U drugoj deceniji 21. veka postalo je jasno da jednostavno ograničavanje kapaciteta nije dovoljno za postizanje restriktivnih standarda emisije za motore. Takođe je neophodno da se odstrane cilindre. I tako su se motori sa samo tri cilindra vratili na pozornicu. U okviru serije EA211, Folkswagen grupa je 2015. godine predstavila svoju ideju za ovaj tip motora. Motor 1.0 TSI karakteriše ograničena sila trenja, smanjenje težine, dobre performanse, ali i niska potrošnja goriva. Ubrzo nakon prezentacije doneta je odluka da se jedinica proizvodi u češkoj fabrici u Mladoj Boleslavi.

Što se tiče tehničkih detalja, 1.0 TSI motor ima zapreminu od 999 cm2, 3 cilindra i 12 ventila. Pored toga, koristi elektronski kontrolisan turbo punjač koji generiše pritisak do 1,6 bara i direktne injektore koji isporučuju gorivo u cilindre pod pritiskom do 350 bara. A inovacije se tu ne zaustavljaju. Jer litarski benzinski motor može biti opremljen filterom za čestice i ima zupčasti kaiš sa izdržljivošću do 210.000 kilometara. Kako je to moguće? To je zbog činjenice da pogon radi u ulju.

1.0 TSI VAG motor – lagan i… inovativan!

Blok i glava novog tro-cilindarskog motora su napravljeni od aluminijuma. Zahvaljujući ovoj i drugim inovacijama, inženjeri su uspeli da zadrže težinu verzije od 95 konjskih snaga na samo 93 kilograma. Na primer, vodeni hladnjak vazduha je integrisan u usisnu granu. Zahvaljujući tome, kreatori su uspeli da smanje težinu motora, a istovremeno skratili vreme potrebno da dostigne radnu temperaturu. Efekat? 1.0 TSI motor počinje da duva topli vazduh u kabini brže zimi i brže postaje ekonomičan kada se vozi zimi u gradu.

Motor Volkswagen grupe 1.0 TSI dostupan je u ukupno pet varijanti snage. Inženjeri su za svoje potrebe pripremili tri prenosa. Modeli ispod 95 KS su standardno upareni sa petostepenim menjačem. Snažnije varijante dobijaju 6-stepeni menjač. Kao opciju, kupci Volkswagen, Seat, Škoda i Audi mogu se odlučiti za automatski menjač. Naravno, reč je o menjaču tipa DSG sa dvostrukim kvačilom koji je karakterističan za nemačku grupu.

1.0 TSI motor

1.0 TSI VAG motor – oznake:

86 KM – CHZK

90 KM – CHZA, DKLC

95 KM – CHZB, DKLD, CHZL

110 KM – CHZC, DKRC

115 KM – CHZJ, CHZD, DKJA, DKRF, DKRA

Da li 3 cilindra znače nisku kulturu rada? Ne sa motorom Volkswagen 1.0 TSI. Vozači automobila opremljenih ovim motorom su primetili da ovde nema karakterističnog  trzanje tro-cilindraša u praznom hodu kod . Međutim, inženjeri su se o tome pobrinuli prilikom projektovanja motora. I sve zahvaljujući smanjenju mase radilice i upotrebi prigušivača torzionih vibracija. Ovo eliminiše masu, neefikasnost i često prevremeno habanje vratila za balansiranje

1.0 TSI VAG motor – a sve je počelo sa Golfom i Octaviom

Ovako pripremljen automobil  skoro je odmah našao put do vrhunskih modela C segmenta – reč je o Octaviji III i Golfu VII. Ubrzo je dominirao čitavom paletom modela Volkswagen grupe u segmentima kao što su A, B, C i crossover. Šta se može reći o vožnji? Idealan je, pre svega, za automobile B segmenta, a možda i za Kamiqa i T-Crossa. Tada nudi najbolje performanse. U modelima kao što su Golf ili Skala, dobro radi u gradu, a na putu ostaje bez daha. Potreba za gorivom? Tokom jedne od probnih vožnji Pola 1.0 TSI 115 KS, postigao sam potrošnju goriva manju od 5 litara benzina na putu. U kombinovanom ciklusu, bilo je približno 6,5 – 6,7 litara.

1.0 TSI VAG motor – modeli automobila:

Volkswagen: Up!, Polo, Golf, T-Cross, T-Roc

Skoda: Fabia, Rapid, Scala, Octavia, Kamiq, Karoq

Seat: Ibiza, Leon, Arona, Ateca

Audi: A1, A3, Q2

1.0 TSI VAG motor – tehnički podaci proizvođača:

ModelSnagaMax. obrtni moment Ubrzanje 0 – 100 km/hMax. brzinaProsečna potrošnja goriva u litrima na 100 km
VW Golf VII86 KS160 Nm11,9 s.179 km/h4,9
VW Up!90 KS160 Nm9,9 s.185 km/h4,4
Seat Ibiza95 KS175 Nm10,5 s.182 km/h4,7
Skoda Fabia III110 KS200 Nm9,5 s.196 km/h4,4
Seat Arona115 KS200 Nm9,8 s.182 km/h5,0

Volkswagen grupa je definisala životni vek 1.0 TSI motora na približno 200.000 kilometara. I iako jedinica još nije veoma popularna na sekundarnom tržištu, a većina jedinica nije prešla ogromnu kilometražu, može se sa sigurnošću pretpostaviti da bi benzinski motor trebalo da pređe mnogo dužu udaljenost bez kvarova. Pre svega, atmosferska verzija motora bez direktnog ubrizgavanja, koju su inženjeri takođe proračunali za 200.000 kilometara, lako pređe čak 360 – 400.000 kilometara u rukama predstavnika prodaje (komercijalista).

1.0 TSI VAG motor – kvarovi? Šta se ruši?

Drugo – i mnogo važnije – benzinac praktično nema dečije bolesti. Pripremajući se za pisanje ovog materijala, pregledao sam forume na kojima se raspravljalo o operativnim aspektima 1.0 TSI motora – o njima su govorili uglavnom korisnici automobila sa ovim motorom. U stvari, samo na jednom mestu sam našao informaciju da se ponekad u 3-cilindričnom benzinskom motoru Volkswagen grupe olabavila šelna u blizini interkulera. Efekat? Automobil ne stoji na ivici puta i gubi snagu. Štaviše, grešku je lako locirati i još lakše popraviti.

U poslednje dve decenije, Nemci su imali nekoliko prilično velikih nezgoda, uključujući hitove u prodaji kao što su 2.0 TDI i 1.4 TSI. Na sreću, 1.0 TSI motor Folksvagen grupe ne spada u ovu kategoriju. Reč je o modernom, ali i prefinjenom agregatu, koji do sada ne izaziva veće servisne sumnje. Koji je recept za izdržljivost ovog benzina? Ovo su zapravo dve. Prva je konstrukcijska briga nemačkih inženjera. Druga servisna briga koju vode vozači. Održavanje intervala osnovnih servisa značiće da motor radije ne bi trebalo da pravi veće probleme tokom rada.

1.0 TSI motor
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

alfa-156 Previous post Alfa 156 1997-2006 – iskustva, motori, kvarovi …
Next post Auto rečnik