Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145 1994-2001 – iskustva, motori, kvarovi …

Read Time:1 Minute, 55 Second

Alfa Romeo 145 ima jedinstven oblik, ali ne baš kvalitetan automobil. Model za entuzijaste koji su spremni da podnesu neke mana.

Najbolji modeli su opremljeni sa 1.8-litarskim Twin Spark motorom, proizvedenim nakon 1999. godine.

Alfa Romeo 145 – Izgled

Ovo je, kao i većina Alfi, jedan od onih automobila koje volite ili jednostavno ne podnosite. O stajlingu nećemo raspravljati, ali je na vama da sami odlučite da li vam je Alfa Romeo 145 lepa. Unutrašnjost nije baš najbolja, dugmići su veoma osetljivi, na zadnjoj klupi nema mnogo mesta, a ni prtljažnik nije za svaku pohvalu. Vozačka pozicija nije sjajna, sedišta su visoko postavljeno i prilično neudobna. Vešanje je dosta kruto i kvalitet vožnje blizu rastresanju vaših bubrega. Stoga ne možemo nikako da kažemo da je ovo praktičan automobil. Opet, ima ljudi sve ovo oproštaju samo zbog izgleda i činjenice da je Alfa. Modeli nakon 1999-e godine su redizajnirani, sa značajno poboljšanim kvalitetom vožnje i novim motorima.

Alfa Romeo 145 – Motor

Ovo je stara, dobra Alfa, pa ako više volite dizel, nemate posla ovde. Benzinski motor kreću od 1,6 litara, što je dovoljno za gradsko vožnju, a iako je eksplozivan, teško se boriti protiv naglih preticanja. Pošto je ovo sportski hečbek, preporuka je bilo koju od dva veća motora, samo je pitanje izbora. Motor 1.8 je odličan i jedan od najtraženijih za preprodaju tako da ga možemo toplo preporučiti. 2.0 je još življi i nudi odlično iskustvo vožnje. Prosečna potrošnja je nešto veća od sedam litara benzina, ali pritisak na gas će vas sigurno poneti pa očekujte mnogo veću potrošnju.

Alfa Romeo 145 – Kvarovi

Prva stvar koju treba proveriti je da automobil nije slučajno oštećen. Ova situacija nije uobičajena, posebno kod sportskih mašina poput ove. Čudno ponašanje elektronike je uobičajeno, pa se uverite da svi uređuju ispravno rade. Unutrašnjost nije najkvalitetnija, pa očekujte škripu i zveckanje. Obavezno redovno menjajte zupčasti kaiš, jer je to veoma važno za Alfine motore. Ako dođe do pucanja zupčastog kaiša, potrebne su izuzetno skupe popravke. Vešanje i trap su još jedan problem. Ovi delovi uopšte nisu jeftini, pa se proveriti da li su ispravni pre nego što date novac za automobil, bez obzira koliko je jeftina 145-ca.

ALFA ROMEO 145 1.4 TwinSpark TEST
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Audi A2 Previous post Audi A2 – servisni intervali, motorno ulje
alfa-156 Next post Alfa 156 1997-2006 – iskustva, motori, kvarovi …