Auto zimi

Ručna kočnica – Šta da raditi kada zamrzne?

Read Time:2 Minute, 34 Second

Zimi je akumulator obično najproblematičniji. Međutim, ispostavilo se da je pokretanje automobila ujutru samo pola bitke. Blokirana ručna kočnica može sprečiti vožnju, a ručna kočnica obično odbija da radi na hladnoći. Zašto se ovo dešava?

Niko od vozača koji su svoje prve korake za volanom napravili na starijim automobilima neće se usuditi da koristi ručnu kočnicu zimi. Kod starijih vozača možemo uočiti godinama unazad razvijenu naviku ostavljanja vozila bez povlačenja ručne kočnice.

Da li povlačite ručnu kočnicu zimi?

U velikoj većini putničkih automobila, relativno jednostavan sistem poluga i sajli odgovoran  za kontrolu ručne kočnice. Vremenom, oklop sajle ručne kočnice koji štiti  od uticaja spoljnih faktora gube nepropusnost, zbog čega prljavština i vlaga prodiru unutra. On je odgovoran za većinu problema sa ručnom kočnicom.

Problem zapravo ne nastaje ako se ručna kočnica koristi svaki dan – kada parkiramo ili stajemo na semaforu. Česti pokreti sajle sprečavaju stvaranje  korozije u oklopi sajle ručne kočnice, zahvaljujući čemu pomoćna kočnica ostaje u funkciji dugo vremena. Isto važi i za poluge odgovorne za rad samog mehanizma.

Drugačije je ako povremeno koristimo ručnu kočnicu. Tada korozija napada ne samo unutrašnjost oklopa, već i poluge mehanizma. Velika dnevna temperaturna kolebanja pojačavaju pojavu, a unutar oklopa sajle se formira sloj prljavštine, koje je mešavina rastresite rđe i prljavštine. Kada se voda u oklopu sajle zamrzne, ona se širi i blokira sajlu. Kao rezultat toga, kočnica se može otpustiti samo kada dođe do odmrzavanja.

Šta učiniti kada se ručna kočnica zamrzne?

Iako ne zvuči profesionalno, prvo bi trebalo da kucnemo točak (tačnije čeljust, doboš). Moguće je da je greška zaplenjena poluga ili samopodešivač. Nekoliko poteza može pomoći da se kočnica privremeno otpusti. Međutim, zapamtite da ne odlažete posetu mehaničaru nakon takve operacije. Sledeći put može se i čekić pokazati neefikasnim …

Kada to ne pomogne, najbolje je staviti vozilo u zagrejanu garažu. Srećom, većina automobila pokreće snaga na prednjoj osovini, a pomoćna kočnica zaključava zadnju osovinu.

Ako je sajla kriva za blokiranje ručne kočnice, nekoliko sati parkiranja na suvom i toplom mestu privremeno će rešiti problem. Možda može pomoći i kućni fen. Međutim, to nije ni veoma udobno, niti previše bezbedno. Očajni ljudi treba da zapamte da ni pod kojim okolnostima ne koriste pištolj sa toplim vazduhom za ovu svrhu!

Duža vožnja sa uključenom ručnom kočnicom nije dobra ideja. Šanse da će toplota od ogromnog trenja „odmrznuti“ ručnu kočnicu su blizu nule. Verovatnije je da će kočiona obloga na kraju popustiti i – ako doboš kočnice na zadnjoj osovini rade – točak će se zauvek zaustaviti! U takvoj situaciji biće neophodna intervencija mehaničara.

Izvršite pregled kočionog sistema pre zime

Prema maksimi koju ponavljaju lekari, u slučaju automobila „bolje sprečiti nego lečiti“. Pre svake zime treba da pregledamo kočioni sistem, sa posebnim akcentom na ručnu kočnicu. Troškovi zamene sajle ili čišćenja samoregulatora su mali – prosečni vešt vozač, u mnogim popularnim automobilima, može sam da uradi popravku. Ako ste, pak, pre zime zaboravili na ovo jednostavno pravilo, radi sopstvenog mira, bolje bi bilo da ograničite upotrebu ručne kočnice tokom mraza i ostavite automobil „u bekstvu“. Samo zapamtite da se na proleće vratite redovnoj upotrebi parkirne kočnice!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Chevrolet Monte Carlo Previous post Chevrolet Monte Carlo – istorija
Audi A4 8K Next post Audi A4 B8, tip 8K (2007 – 2016)​ – servisni intervali